Kokosowo-makowe babeczki

Reklama

Opis przygotowania

Białka ubić na pianę dodać cukier i nadal ubijać, następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać, następnie przesiać mąkę z proszkiem i delikatnie połączyć,na końcu dodać mak. Ciasto przełożyć do wysmarowanych foremek i piec w temp.180st do 10 min.

Krem:
Budyń ugotować na mleczku kokosowym i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i ucierając dodawać małymi porcjami zimny budyń.
Upieczone i ostudzone babeczki, przy pomocy dekoratora do tortów ozdobić w ozdobne wzorki. Ja zabarwiłam część kremu na zielono i użyłam dodatkowo kolorowe cukiereczki, oraz starałam się nadać im wygląd kwiatuszków.

Składniki

  • 3/4 szklanki mąki tortowej1/4 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki maku
  • 4 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Krem:
  • 20 dag masła
  • 1.5 szklanki mleczka kokosowego
  • 1 budyń kokosowy lub śmietankowy
  • 3 łyżki cukru pudru

Podobne przepisy do Kokosowo-makowe babeczki