Kolorowa letnia surówka

Reklama

Opis przygotowania

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, z papryki usunąć pestki. Pomidory, ogórki i papryki pokroić w grubą kostkę, cebulkę pokroić w półplasterki lub kosteczkę, czosnek posiekać. Wszystko przełożyć do salaterki, dodać posiekane zioła, oprószyć solą, pieprzem i odrobiną cukru, polać oliwą. Najlepiej odstawić do lodówki na 10-15 min. aby smaki się połączyły.

Składniki

  • 1 duży pomidor malinowy2 żółte, podłużne pomidory odm."jajko"
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 ząbki kiszonego czosnku
  • po 1/2 strąka papryki żółtej i czerwonej
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżka siekanego, świeżego koperku
  • 2 łyżki siekanej, świeżej bazylii
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek extra virgine
  • do smaku: sól, pieprz ziołowy, odrobina cukru (dosłownie szczypta)

Podobne przepisy do Kolorowa letnia surówka