Kolorowe jajeczka wielkanocne

Reklama

Opis przygotowania

Najpierw zrobić wydmuszki z jajek. Umyć skorupki, zostawić do osuszenia. Galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Schłodzoną śmietanę ubić, dodać 2 tężejące agrestowe galaretki. Wydmuszki wstawić do opakowań po jajkach. Do skorupek wlać po 2 łyżeczki zielonej galaretki, wstawić do lodówki na 20 min., po stężeniu wlać 2 łyżeczki masy śmietankowo-galaretkowej, potem znów galaretka (inny kolor), masa i tak do zapełnienia wydmuszki. Wstawić jajeczka do lodówki na min. 3 godziny. Po tym czasie, kiedy dobrze stężeje masa i galaretki, obieramy jajeczka ze skorupek. Podajemy:)

Składniki

  • 30 wydmuszek z jajek400 ml śmietany 30% Piątnica
  • 3 galaretki agrestowe
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 galaretka cytrynowa

Podobne przepisy do Kolorowe jajeczka wielkanocne