Babeczki z bitą smietanką oraz z owocami

Reklama

Opis przygotowania

Przygotować 0,5 kg owoców sezonowych (truskawki, jagody itp) lub z puszki proponuje brzoskwinie Śmietankę ubić.
Mąkę wsypać do miski, dodać cukier, sól i margarynę, budyń wszystko należy posiekać na kawałeczki.
Następnie dodaj żółtka jajek i jajka zagnieć szybko ciasto. Chodzi o to by nie rozpuścić tłuszczu znajdującego się w cieście ciepłymi rękami. Jeśli nie będzie chciało się skleić możesz dodać łyżkę śmietany. pieczemy w 150 stopniach na termoobiegu :)około 15-25 minutek

Dekorujemy babeczki śmietaną 30 % Piątnica na to brzoskwinie i jagody.

Składniki

  • -500 gram mąka, - 200 gram margaryna,
  • - 4 sztuki jajko,
  • -5 łyżka cukier,
  • -1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • - 400 gram śmietanka 30% Piątnica
  • - 200 gram brzoskwinie,
  • -100 gram jagody

Podobne przepisy do Babeczki z bitą smietanką oraz z owocami