Czekoladowe ciacho z bitą śmietaną

Reklama

Opis przygotowania

Kasie mleko i cukier gotujemy na małym ogniu przestudzić i dodajemy jaka roztrzepane oraz mąkę z proszkiem soda i cynamonem miksujemy wylewamy na blachę i pieczemy 1 godzinę w 170 stopniach. Ciasto jak się upiecze czekamy aż ostygnie kroimy na 2 części i przekładamy śmietanka 30% Piątnica 800 gram śmietanki, na wierzch posypujemy starta czekoladą mleczną.

Składniki

  • - 4 szk mąki -1 kostka Kasi
  • - 1,5 szklanki cukru
  • - 1.5 szklanki mleka
  • - 2 łyżeczki cynamonu
  • - soda jedna łyżeczka
  • - 2 łyżeczka proszek do pieczenia
  • -4 łyżki kakao
  • - 4 jajka

Podobne przepisy do Czekoladowe ciacho z bitą śmietaną