Czekoladowe ciacho z bitą śmietaną

Reklama

Opis przygotowania

Kasie margaryna wiadomo że to jest:) mleko i cukier gotujemy na małym ogniu potem studzimy i jak już jest letnie dodajemy jaka roztrzepane oraz mąkę z proszkiem soda i cynamonem miksujemy wszystkie składniki razem wylewamy na blachę i pieczemy 1 godzinę w 170 stopniach. Ciasto jak się upiecze czekamy aż ostygnie kroimy na 2 części i przekładamy śmietanka 30% Piątnica 800 gram śmietanki uprzednio ubitą można też dodać śmietan fix jeśli komuś wyjdzie rzadkie , na wierzch posypujemy starta czekoladą mleczną.

Składniki

  • 4 szk mąki1 kostka Kasi
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1.5 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • soda jedna łyżeczka
  • 2 łyżeczka proszek do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 4 jajka

Podobne przepisy do Czekoladowe ciacho z bitą śmietaną