Kolorowy torcik galaretkowy

Reklama

Opis przygotowania

Galaretkę czerwoną i zieloną rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach, chłodzimy, można je przygotować poprzedniego dnia. Owoce odsączamy, kroimy w kostkę. spód tortownicy wykładamy folią aluminiową. Jasne galaretki rozpuszczamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu. Gdy przestygną i zaczną tężeć dodajemy do nich lekko spienioną kremówkę, dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone w kostkę zastygnięte kolorowe galaretki i owoce, po wymieszaniu całość przelewamy do tortownicy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia.

Składniki

  • galaretka czerwona Gellwegalaretka zielona Gellwe
  • 2 galaretki jasne Gellwe
  • puszka ananasów
  • puszka brzoskwiń
  • 0,5 litra kremówki

Podobne przepisy do Kolorowy torcik galaretkowy