Korzenny gulasz

Reklama

Opis przygotowania

Połowę wszystkich ziół wrzucić do miski dodać sok z cytryny wymieszać, dokładnie natrzeć umyte i osuszone mięso, zostawić na 2-3godz. Posypać przed smażeniem mąką, solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor, przełożyć do innego naczynia, posypać resztą ziół i drobno posiekanym czosnkiem,zalać 1 szklanką ciepłej wody, dodać kostkę pieczeniową i dusić około 1 godz. Na koniec wlać wino i dusić jeszcze kilka minut.

Składniki

  • 1 kg mięsa na gulasz 3 ząbki czosnku
  • 1/2 cytryny
  • 1/2 łyżeczki mielonego jałowca
  • po 1/4 łyżeczki cząbru, rozmarynu, bazylii, tymianku
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka mąki
  • 1 kieliszek białego wytrawnego wina
  • 1 kostka pieczeniowa
  • smalec do smażenia
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Korzenny gulasz