Jabłecznik po królewsku

Reklama

Opis przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem dodać jajka i porcjami mąkę na koniec mleko i proszek do pieczenia.
Piec w temp 180 st, 30-35 min.
Budyń ugotować na soku do gorącego dodać starte na grubszej tarce jabłka,przestudzone wyłożyć na ciasto na wierzch ubita śmietana i starta czekolada,odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Składniki

  • 1.1/2 szklanki mąki13 dag margaryny
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 litr solu pomarańczowego
  • 3 budynie śmietankowe
  • 6 większych jabłek
  • 1/2 litra śmietany kremówki
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 gorzka czekolada

Podobne przepisy do Jabłecznik po królewsku