Kotleciki drobiowo-serowe

Reklama

Opis przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, tak jak cebulę, pieczarki i ser żółty.
Dodajemy przyprawy, szczypiorek, jajka oraz mąkę. Mieszamy do połączenia się składników.
Smażymy na rozgrzanym oleju lub oliwie nakładając
masę łyżką (tak jak placki ziemniaczane) na złoty kolor.

Składniki

  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka2 jajka
  • 10dkg sera żółtego (gatunek wg uznania)
  • 1 cebula (w oryginale jest ja jej nie daję)
  • 4 pieczarki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz
  • szczypiorek
  • olej lub oliwa
  • zioła prowansalskie

Podobne przepisy do Kotleciki drobiowo-serowe