Kotlecki z kurczaka z kaparami

Reklama

Opis przygotowania

Piersi w kosteczkę, wymieszać z pokrojonym w krążki porem, cebula w kosteczkę, pokrojonymi drobno pieczarkami, startym serem i cała resztą składników. Na koniec wmieszać kapary. Całość ma mieć konsystencje gęstej śmietany. Odstawiam na 20 minut do lodówki. Na rozgrzany tłuszcz dawać masę łyżka, smażyć niewielkie placuszki. ot i cała filozofia nic odkrywczego ale kolejna wersja to coś ciekawego.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczakapor (biała część)
  • cebula
  • ząbek czosnek
  • starty ser żółty ok 1/2 szkl
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąka pszenna
  • łyżka mąka ziemniaczana
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • Sól, do smaku
  • pieprz czarny mielony
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki kaparów
  • kilka sztuk pieczarek

Podobne przepisy do Kotlecki z kurczaka z kaparami