Kotlety Mielone bez Bułki

Reklama

Opis przygotowania

► Mięso przełożyć do dużej miski i rozprowadźić widelcem tak, żeby nie było zbrylone, cebulę i czosnek pokroić w bardzo drobną kosteczkę.

► Do mięsa wbić całe surowe jajko, dodać, cebulę, czosnek, musztardę, zioła, przyprawić i wymieszać żeby powstała gładka masa. Sprawdźić czy mięso jest dostatecznie słone i wyraziste w smaku.

► Uformować okrągłe, płaskie kotlety, dodać trochę tartej bułki żeby przy formowaniu masa się nie kleiła, kotlety położyć w patelni i na rozgrzanym tłuszczu smażyć, obracając, żeby obsmażyły się równomiernie z obu stron.

Składniki

  • 500 gr. Mięsa mielonego (wieprzowo / wołowego)Tłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • 1 Jajko
  • 1 Średnia cebula
  • 4 Ząbki czosnku
  • 2 Łyżki musztardy
  • Przyprawa do gulaszu
  • ½ Łyżeczki zioł prowansalskich
  • 1 Łyżeczka majoranku
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Kotlety Mielone bez Bułki