Kotlety mielone z serem

Reklama

Opis przygotowania

Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w kawałki.
Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć.
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na części tłuszczu.
Mięso, bułkę i cebulę zemleć w maszynce.
Do masy mięsnej dodać jaja, pieprz, sól, dokładnie wymieszać.
Z masy mięsnej formować kotlety, w środek kłaść po trochu sera żółtego, uformować kotlety i obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Składniki

  • 400 g wołowina bez kości 200 g bułka czerstwa,
  • 600 g wieprzowina -łopatka
  • 2 szt jaja,
  • 100 g bułka tarta,
  • 100 g cebula,
  • 200 g ser żółty starty,
  • smalec do smażenia,
  • sól i pieprz

Podobne przepisy do Kotlety mielone z serem