Krem z dyni

Reklama

Opis przygotowania

W garnku rozpuścić 2 łyżki masła. Zeszklić na nim cebulę i czosnek, dodać ziemniaki, marchew i dynię. Mieszając podgrzewać ok. 5 min. Warzywa powinny być pokryte masłem.
Do garnka z bulionem dodać podsmażone warzywa i gotować aż będą miękkie, jednocześnie staramy się ich nie przegotować. Dodajemy curry, doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy blenderem. Podajemy posypany drobno posiekaną pietruszką. Smacznego!!!

Składniki

  • 400 g dyni – obranej, grubo pokrojonej2 łyżki masła
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 łyżeczka curry
  • niecały litr bulionu warzywnego lub drobiowego
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki

Podobne przepisy do Krem z dyni