Krewetki marynowane w zielonej herbacie

Reklama

Opis przygotowania

Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min 2 godziny. Krewetki usmażyć na oleju. Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Składniki

  • 16 krewetek1 łyżka tartej skórki z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 80 ml białego wytrawnego wina
  • 100 ml śmietany
  • 80 ml oleju
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w płatkach
  • 1 łyżeczka Czosnku suszonego w płatkach
  • 2 saszetki Herbaty Zielonej Irving

Podobne przepisy do Krewetki marynowane w zielonej herbacie