Krokiety lekko egzotyczne

Reklama

Opis przygotowania

Kapuste gotujemy ok. godzine (jesli jest zbyt kwasna wczesniej plukamy). Pieczarki kroimy w kostke, pieprzymy, dodajemy lyzke sosu sojowego i smazymy na oleju. Marchewke obieramy, scieramy na grubych oczkach, przesmazamy na oleju, dodajemy ugotowana, odsaczona i pokrojona drobno kapuste kiszona, przesmazany razem. Doprawiamy pieprzem, sola i 2 lyzkamu sosu sojowego. Odsaczone kielki przesmazamy na odrobinie oleju. Kielki i pieczarki dodajemy do kapusty i marchewki i dokladnie razem mieszamy. Na usmazone nalesniki nakladamy farsz i formujemy krokiety. Obtaczamy je w rozmaconym jajku i bulce tartej i obsmazamy na oleju.

Składniki

  • Na nalesniki:4 jajka
  • 3 szklanki maki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 szklanki wody
  • sol
  • olej do smazenia
  • Farsz:
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 25 dag pieczarek
  • 2 marchewki
  • puszka kielkow fasoli 410g(po odsaczeniu 220g)
  • 3 lyzki sosu sojowego Tao-Tao
  • pieprz
  • sol
  • olej
  • Panierka¨:
  • 3 jajka
  • bulka tarta

Podobne przepisy do Krokiety lekko egzotyczne