Każdą bułeczkę rozrywamy na pół w miejscu gdzie jest przecięta.
Wydrążamy środek.
Pieczarki czyścimy i scieramy na tarce o grubych oczkach.
Papryke myjemy,usuwamy środek kroimy w kosteczkę.
Wydrążony środek z bułeczek drobniutko rozkruszamy.
Rozgrzewamy olej na wiekszej patelni,wrzucamy pieczarki i paprkę-przykrywamy dusimy do miękkości.Po tym czasie odkrywamy pokrywke i delikatnie podsmażamy żeby nie było nic wody co sie wytworzyła podczas duszenia.
Całość przekładamy do miski,dorzucamy miąż z bułek (mieszamy) Teraz czekamy aż farsz wystygnie.Jak już jest zimny dodajemy ser starty i natke pietruszki.Mieszamy i Porządnie doprawiamy.Wlewamy mleko do jakiejś miseczki. I teraz każdą połóweczkę bułki moczymy w mleku Ale dosłownie wkładamy i zaraz wyciagamy żeby nam sie papka z tej bułki nie zrobiła !!!!!!!
W bułke nakładamy farsz i formujemy delikatnie spłaszczając krokieciki.
Roztrzepujemy w miseczce jajka dodajemy natkę i w osobnym naczyniu wysypujemy bułke tartą.
Rozgrzewamy olej na patelni.
I teraz kazdy nasz krokiecik moczymy najpierw w jajku potem w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z czerwonym barszczykiem ,suróweczką czy pomidorkiem. Jak kto lubi 🙂
SMACZNEGO. . . . . .