KROKIETY Z PIECZARKAMI

Reklama

Opis przygotowania

Do maki dodaj 2 jajka, łyżkę oleju i szczyptę soli. Mlekiem rozrób ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Usmaż naleśniki.
Pieczarki obierz zetrzyj na tarce o dużych oczkach, cebulę pokrój w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę uduś na patelni, dopraw.
Na usmażone naleśniki nakładaj farsz pieczarkowy i zwiń w krokiety. Postępuj tak do wyczerpania składników.
Krokiety obtocz w jajku i bułce, smaż na rumiano na patelni. Podawaj z czerwonym barszczem.

Składniki

  • 1 szklanka mąki 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • jajko
  • olej do smażenia
  • 60 dag pieczarek
  • cebula
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do KROKIETY Z PIECZARKAMI