Krokiety z pieczarkami

Reklama

Opis przygotowania

Zmiksować wszystkie składniki ciasta. Ma mieć gęstość dobrej śmietany. Smażyć naleśniki. Pieczarki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć, a kiedy zwiędnie dodać pieczarki. Smażyć do odparowania soku. Włożyć starkowany ser. Jeszcze przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Farsz nakładać na naleśniki, składać w "kopertę". Panierować w jajku i bułce tartej. Obsmażać na oleju z dodatkiem masła na złoty kolor. SMACZNEGO!

Składniki

  • Na ok. 10szt
  • Ciasto:
  • 2 jajka
  • 1 szkl. wody mineralnej gazowanej
  • 1szkl. mleka
  • mąka - ile zabierze
  • vegeta
  • majeranek
  • czerwona papryka w proszku
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • Farsz:
  • 70dag pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka masła
  • 20 dag starkowanego żółtego sera
  • sól, pieprz
  • Poza tym:
  • 3 jajka i bułka tarta do panierowania
  • olej i masło do obsmażania

Podobne przepisy do Krokiety z pieczarkami