Na stolnicę nasypać mąkę,dodać cukier puder i masło. Posiekać nożem na małe kawałeczki. Wbić jajko i dodać sól.Zagnieść gładkie ciasto , w razie potrzeby dosypując mąki.
Zagniecione ciasto włożyć na 3o min. do lodówki.
Budyń ugotować w mniejszej ilości mleka , niż jest podane na opakowaniu.
Po 30 minutach ciasto wyjąc z lodówki i rozwałkować dosyć cienko.
Przy pomocy szklanki wycinać kółka , ciut większe niż foremka do babeczek.
Każdą foremkę wysmarować masłem lub margaryną i wykleić ciastem. Babeczki napełnić ostudzonym budyniem , a niektóre można zostawić puste, zostawiając miejsce na bita śmietanę i owoce.
Te napełnione budyniem należy zakleić kółkiem i dobrze docisnąć na brzegach aby się dobrze skleiło
Piec około 15 – 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem , polać polewą czekoladową, lub napełnić bitą śmietaną i owocami.