Kruche ciasto z truskawkami

Reklama

Opis przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, żółtkami i dodać obie mąki, proszek do pieczenia a na koniec pianę ubitą z białek. Połączyć i wyłożyć na posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę. Na wierzch ułożyć obrane i opłukane truskawki.
Składniki kruszonki rozetrzeć palcami i posypać wierzch ciasta. Piec ok.45 minut w 170 stopniach.

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki pszennej1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 1 margaryna
  • truskawki do nałożenia
  • na kruszonkę:
  • 1/3 kostki margaryny
  • 5 łyżek mąki
  • 16 g cukru waniliowego

Podobne przepisy do Kruche ciasto z truskawkami