Kurczak z pieczarkami szybki i smaczny

Reklama

Opis przygotowania

Udka przeciąć na dwie części, umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami. Zostawić na 10 min. a następnie obsmażyć na złoto na oleju z masłem. Przełożyć do garnka dodać lisć laurowy i pieprz ziarnisty. Przykryć i dusić ok. 30 min.( nie podlewam dodatkowo wodą, bo po przykryciu garnka udka wydadzą odpowiednią ilość soku). Po 30 min. duszenia włożyć całe małe pieczarki i dusić jeszcze ok10min, tak aby cały płyn odparował. Podawać z ziemniaczkami i sałatką z czerwonych buraków. SMACZNEGO!

Składniki

  • 4 udka z kurczakasłodka papryka w proszku
  • czosnek granulowany
  • olej i masło naturalne do smażenia
  • 30 dag małych pieczarek
  • liść laurowy i pieprz ziarnisty

Podobne przepisy do Kurczak z pieczarkami szybki i smaczny