Kuskus z sosem warzywnym

Reklama

Opis przygotowania

1.Kuskus zalewamy wrzątkiem 5 mm.nad poziomem kaszy.Odstawiamy na 5 minut.
2.Warzywa oczyszczamy,myjemy i kroimy w kostkę.Gotujemy do miękkości w małej ilości wody.Odcedzamy.
3.Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Cebulę obieramy i kroimy w plastry.Podsmażamy na rozgrzanym oleju.Dodajemy mięso i krótko smażymy.Wlewamy szklankę wody i gotujemy 30 minut na małym ogniu.Dodajemy warzywa.
4.Mąkę mieszamy z małą ilością wody,a następnie ze śmietaną.Zagęszczamy mięso z warzywami.Doprawiamy do smaku.Podajemy z kuskusem.

Składniki

  • 20 dag kuskusu40 dag fileta z indyka
  • cebula
  • 20 dag różnokolorowej papryki
  • 20 dag kukurydzy
  • 20 dag marchewki
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 3 łyżeczki mąki
  • zioła prowansalskie
  • majeranek
  • sól
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Kuskus z sosem warzywnym