LECZO CUKINIONO-PAPRYKOWE

Reklama

Opis przygotowania

Dusimy na 1 kopiastej łyżce margaryny 1 dużą cebulę pokrojoną w kostkę.
Potem dodajemy do tego:
1 średnią, obraną ze skórki i wydrążoną z nasion, pokrojoną w półplasterki cukinię,
4 różnokolorowe papryki wydrążone z nasion i pokrojone w kostkę,
3 duże, sparzone pomidory obierane ze skórki,
2 obojętnie jakie kiełbasy pokrojone w kostkę.
Dusimy to razem do miękkości warzyw – 15 minut dodając do tego jeszcze 1 kopiastą łyżkę margaryny i podlewamy 1 szklanką zimnej wody.
Na końcu do tego dodajemy 1 słoik-320 gramów odcedzonych solonych, pokrojonych pieczarek konserwowych, 2 kopiaste łyżki przecieru pomidorowego, 2 kostki rosołowe (obojętnie jakie), trochę zieleniny do smaku, tj.: pokrojonego szczypiorku i kopru lub pietruszki.
Podgrzewamy jeszcze przez chwilę i dokładnie mieszamy.
Przyprawiamy całość pieprzem i solą.
Podajemy np. ze świeżym pieczywem.

Składniki

  • -1 średnia cukinia,-4 papryki różnokolorowe (czerwona, zielona, żółta, pomarańczowa)
  • -1 duża cebula,
  • -3 duże pomidory,
  • -2 średnie kiełbasy-obojętnie jakie,
  • -1 słoik-320 gram pieczarek solonych konserwowanych,
  • -2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • -2 kostki rosołowe-obojętnie jakie,
  • -sól i pieprz-do smaku,
  • -szczypior, koper lub natka pietruszki-do smaku,
  • -2 kopiaste łyżki margaryny,
  • -1 szklanka wody-do podlewania leczo.

Podobne przepisy do LECZO CUKINIONO-PAPRYKOWE