BITA ŚMIETANA Z GALARETKAMI

Reklama

Opis przygotowania

Przygotować różnokolorowe galaretki (ja użyłam 2 rodzai, ale można byłoby dać i 3)-wsypać każdy rodzaj do osobnego naczynia i zalać wrzątkiem (ja dałam trochę mniej wody, niż pisze to na opakowaniu, by szybciej stężała), dokładnie wymieszać i wystudzić, a potem wstawić do zamrażalnika lub wystawić w chłodne miejsce i pilnować, by za bardzo nie zamarzła.
W tym czasie ubić dokładnie (10 minut) 2 śmietany "Śnieżki" z bardzo zimnym mlekiem. Wyciągnąć galaretki z zamrażalnika, gdy mają odpowiednią konsystencję.
Naszykować pucharki i układać warstwami w nich śmietanę i różnokolorowe galaretki. Wierzch udekorować także nimi.
Deser wstawić na godzinę do lodówki do ochłodzenia.

Składniki

  • bita śmietana "Śnieżka"- 2 opakowania,mleko zimne- 400 ml.,
  • galaretka wiśniowa-2 sztuki,
  • galaretka cytrynowa-2 sztuki,
  • woda gorąca do rozpuszczenia galaretek.

Podobne przepisy do BITA ŚMIETANA Z GALARETKAMI