Makaron Cassarecee z sosem wielogrzybowym

Reklama

Opis przygotowania

Makaron ugotować zgodnie z przepisem, w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek. Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Poddusić ją i włożyć grubo pokrojone grzyby. Ja dałam mieszankę kurek z podgrzybkami, maślakami i kozakami. Podlać rozpuszczoną w szklance wody kostką grzybową. Dusić ok. 40 min. Dodać śmietanę, dusić jeszcze ok. 15 min. Doprawić solą, pieprzem mielonym i sosem sojowym. Ser zetrzeć na drobnej tarce. Na talerzu
ułożyć makaron. Na nim grzyby, posypać tartym serem i ew. koperkiem. SMACZNEGO!

Składniki

  • 20 dag makaronu Cassarecee Mogą być ew.świderki25 dag grzybów leśnych mieszanych,
  • 2 łyżki masła naturalnego
  • 1 mały kubek ŚMIETANA 22%
  • 1 kostka grzybowa
  • 1 cebula,
  • 1 duży ząbek czosnek
  • 20 dag sera żółtego,
  • sos sojowy z grzybami
  • pieprz
  • mielony,
  • ew. koperek,
  • oliwa z oliwek
  • Sól

Podobne przepisy do Makaron Cassarecee z sosem wielogrzybowym