Makaron chiński z tuńczykiem

Reklama

Opis przygotowania

Wiem ze zdjęcia są niezbyt ciekawe.. niestety tego dania nie da się subtelnie i ładnie
sfotografować ale wbrew temu jest naprawdę dobre i bardzo szybkie;

Makaron zalewam wrzątkiem bez rozcinania, na patelni z odrobina tłuszczu wrzucam
pokrojona cebule, szkle ja, dodaje pieczarki pokrojone i czosnek i to wszystko się chwile razem smaży wrzucam tuńczyka z oliwa mieszam, doprawiam sola i pieprzem. Odcedzam makaron, rozcinam paski i wrzucam całość na patelnie. mieszam i gotowe:) całość nie trwa nawet 10 minut. U mnie trafia do pudełka do pracy na jutro jak znalazł. Można dorzucić natkę pietruszki żeby nie było tak mdło w kolorystyce:)

Składniki

  • cały makaron chińskipuszka tuńczyka
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • 4 pieczarek
  • do smaku sol i pieprz
  • ewentualnie odrobina sosu sojowego

Podobne przepisy do Makaron chiński z tuńczykiem