Makaron ryżowy z serem i truskawkami

Reklama

Opis przygotowania

Truskawki opłukać, osączyć, oberwać szypułki a owoce pokroić na ćwiartki. Zasypać cukrem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15-30 min.. Makaron zalać wrzątkiem, po 3 minutach odcedzić. Rozłożyć porcje na talerzach, oprószyć leciutko odrobinką soli i polać jogurtem. Na wierzch wyłożyć porcje truskawek i posypać całość pokruszonym serem.

Składniki

  • 1 op. 300g makaronu ryżowego wstążki,30-50 dkg świeżych truskawek,
  • 25 dkg sera białego twarogowego,
  • 4-6 łyżek cukru,
  • sok z połowy cytryny,
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego,
  • do smaku: sól

Podobne przepisy do Makaron ryżowy z serem i truskawkami