Makaron z mięsem mielonym i warzywami

Reklama

Opis przygotowania

Olej rozgrzać na patelni. Włożyć mięso mielone i chwilę poddusić.
Dodać sól, pieprz i Vegetę.
Marchewkę i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej. Por pokroić w paski.
Kiedy mięso się podsmaży, przekładamy do garnka, dodajemy warzywa i zalewamy wodą, aby je pokryły.
Dusimy pod przykryciem do miękkości, doprawiamy w razie konieczności.
Kiedy wszystko będzie miękkie, dodajemy 3 łyżki sosu słodko – kwaśnego. Z makaronu robimy kopczyk i wykładamy na wierzch warzywa.

Składniki

  • 1/2 opakowanie makaronu (świderki lub muszelki)1/1 kg mięsa mielonego (może być drobiowe)
  • 1 duża marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 3 łyżki sosu słodko - kwaśnego
  • sól
  • pieprz
  • Vegeta
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Makaron z mięsem mielonym i warzywami