Frittata na szybko

Reklama

Opis przygotowania

Gotujemy makaron.
Jajka roztrzepujemy widelcem i dodajemy do nich utarty ser i pokrojoną natkę pietruszki.
Wszystko doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzany olej wkładamy pokrojony w kostkę boczek i chwilę smażymy.
Kiedy się lekko zarumieni, wkładamy makaron i mieszamy, aż się porządnie rozgrzeje.
Na koniec wlewamy jaja z serem i pietruszką. Dokładnie mieszamy i trzymamy na ogniu, dopóki jaja się nie zetną. Trzeba uważać, aby bardzo nie wysuszyć.
To danie można jeść samo, lub z różnego rodzaju surówkami.

Składniki

  • 1/3 opakowania makaronu spaghetti3 jajka
  • 5 dag sera żółtego
  • 10 dag boczku wędzonego
  • garść natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Frittata na szybko