Makaron z serem i brokułami

Reklama

Opis przygotowania

1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
2.Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.Odcedzamy.Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na tłuszczu,doprawiamy vegetą i pieprzem ziołowym.Dodajemy brokuła (kilka różyczek odkładamy do dekoracji) i chwilę smażymy.
3.Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim serek topiony,łyżeczkę mąki i przyprawę do dań włoskich,cały czas mieszając,by nie było grudek.Sos wlewamy do brokuła z cebulą.Zagotowujemy i zagęszczamy startym żółtym serem.Podajemy z makaronem.

Składniki

  • 25 dag. makaronu świderki1 brokuł
  • 1 szklanka mleka
  • 1 cebula
  • 1/2 serka serka topionego
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1/2 szklanki starego żółtego sera
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • vegeta
  • przyprawa do dań włoskich
  • olej

Podobne przepisy do Makaron z serem i brokułami