Makaron z sosem pomidorowo-ziołowym

Reklama

Opis przygotowania

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Sos: Cebulę siekamy drobno, podsmażamy na łyżce oliwy. Pomidory wraz z zalewą przecieramy przez sitko i wlewamy na patelnie. Następnie dodajemy cukier. Przeciskamy czosnek przez praskę i łączmy z sosem pomidorowym. Całość trzymamy na średnim ogniu, podgrzewamy około 6 minut. Pod koniec dodajemy pokrojone zioła.
Na koniec doprawiamy pieprzem i ostrą papryką.

Składniki

  • Sos:puszka pokrojonych pomidorów lub 1kg świeżych
  • 2 ząbki czosnku
  • świeże oregano, bazylia, tymianek
  • pieprz
  • ostra papryka (lub chilli)
  • 1 cebula
  • łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka cukru
  • Oraz: 25 dag dowolnego makaronu

Podobne przepisy do Makaron z sosem pomidorowo-ziołowym