Białka ubić z solą na sztywno.
Dodać żółtka i dalej ubijać.
Dodać cukier, schłodzoną stopioną Kasię, aromat i nadal ucierać.
Na koniec wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao ( przesianą ).
Wszystko delikatnie połączyć.
Na blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papier do pieczenia.
Na papier wylać masę biszkoptową i równomiernie rozprowadzić ją po powierzchni papieru.
Ciasto piec 15 minut w temperaturze 175 stopni.
Po upieczeniu ciasto położyć na ściereczce papierem do góry.
Papier delikatnie zdjąć, zwinąć roladę w ściereczkę i zostawić do całkowitego wystudzenia.
W międzyczasie przygotować masę.
Śmietanę ubijać dodając śmietan fixy zmieszane z cukrem waniliowym i cukrem.
Maliny zmiksować, dodać do śmietany i wymieszać.
Zimny biszkopt delikatnie rozwinąć, wyłożyć i rozsmarować na nim masę ( trochę zostawić do posmarowania wierzchu ) i zwinąć roladę.
Na wierzchu rozsmarować resztę masy lub wycisnąć szprycą i udekorować borówką i maliną.
Roladę wstawić do lodówki do schłodzenia.