Malinowe tiramisu

Reklama

Opis przygotowania

Zaparzyłam kawę, ostudziłam. Dodałam do niej likier. Oddzieliłam białka od żółtek. Do
żółtek dodałam serek mascarpone, zmiksowałam. Kremówkę ubiłam na sztywno i połączyłam z masą serową mieszając łyżką. Podzieliłam masę na dwie części. Cześć malin rozdrobniłam blenderem na paćkę. Do jednej z nich dodałam rozdrobnione maliny, wymieszałam, dorzuciłam kilka malin w całości. Białka ubiłam na pół sztywno. Dodałam po połowie do obu mas. Wymieszałam. Biszkopty nasączyłam w kawie i układałam w formie. Na nie wyłożyłam malinową część kremu. Znów nasączone biszkopty. Na nie biały kremu. Wyrównałam powierzchnię. Posypałam przez sitko kakao. I do lodówki na noc. Pycha. Zostało moim ulubionym
tiramisu.

Składniki

  • szklanka mocnej kawy (zrobiłam z 3 łyżeczek) 60 ml likieru kawowego Canari (taki babski ulepek)
  • 2 jajka
  • 250 gr serka mascarpone
  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 250 gr podłużnych biszkoptów (użyłam włoskich biszkoptów specjalnych do tiramisu już z cukrem dlatego nie dawałam do masy cukru)
  • 2 łyżki kakao Gellwe
  • maliny

Podobne przepisy do Malinowe tiramisu