Biszkopt:
Białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać po jednym żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej.
Gotowe ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 24×28 na nim ułożyć odsączone i pokrojone na mniejsze kawałki cząstki mandarynek. Piec około 30 minut na złotobrązowy kolor.
Krem:
Z mleka odlać pół szklanki i roztrzepać w nim obie mąki. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i na gotujące się wlać mieszankę mączną. Ciągle mieszając ugotować budyń. Po ostudzeniu utrzeć go z masłem. Do gotowego kremu dodać pokrojone mandarynki i delikatnie wymieszać.
Gotowy krem wyłożyć na ostudzony biszkopt. Herbatniki maczać w rumie i układać jeden obok drugiego na kremie. Całość polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.