Marynowane Paski z Piersi Kurczaka

Reklama

Opis przygotowania

► Składniki marynaty dokładnie wymieszać, piersi z kurczaka pokroić w paski, zmieszać z marynatą i odstawić w chłodne miejsce. Sałatę lodową połączyć z resztą składników, wymieszać i przyprawić.

► Mięso smażyć w patelni na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron, aż nabierze złotobrązowego koloru.

► Porcje sałaty ułożyć na talerzu i polać dressingiem, obok ułożyć paski usmażonego kurczaka.

Składniki

  • 600 gr. Piersi kurczaka1 Łyżka masła ( do smażenia )
  • SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
  • 3 Łyżki oleju
  • 3 Łyżki sosu sojowego
  • Czosnek ( w proszku )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz / Papryka
  • SKŁADNIKI NA SAŁATĘ
  • 1 Mała sałata lodowa ( porwać na małe części )
  • 3 Średnie pomidory ( pokroić w plastry )
  • 4 Duże pieczarki (pokroić w plastry)
  • 3 Średnie zielone ogórki ( pokroić w półksiężyce )
  • 100 gr. Czerwonej fasoli (kidneybohnen)
  • 1 Por ( pokroić w plastry )
  • 1 Pęczek szczypiorku cienkiego (posiekać)
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Marynowane Paski z Piersi Kurczaka