Marynowane Steki Wołowe

Reklama

Opis przygotowania

► Z mięsa wołowego wykroić siedem średniej wielkości plastrów.

► W naczyniu połączyć wszystkie składniki na marynatę, każdy plaster wołowiny obtoczyć w gotowej marynacie i szczelnie zamknąć, włożyć najlepiej na całą noc do lodówki, żeby wołowina nabrała aromatu.

► Przed smażeniem osączyć z nadmiaru marynaty, kłaść na gorącą patelnię ( uważać, by nie spalić marynaty i mięsa ), smażyć około 3 minut z kazdej strony, ale tylko raz przekręcając.

Składniki

  • 1 kg. wołowiny (biodrówki)
  • SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka czosnku (w proszku)
  • tabasco
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego (grubo zmielony)

Podobne przepisy do Marynowane Steki Wołowe