Mielone po meksykańsku

Reklama

Opis przygotowania

Mięso połączyć z namoczoną bułką i dwiema drobno pokrojonymi cebulami. Wymieszać z jajkiem i posiekaną natką. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Uformować kilka kotlecików, usmażyć. Resztę mielonego podsmażyć. Papryki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać przecier. Kotleciki oraz mięso zalać sosem. Śmietanę wymieszać z ostra papryką i dodać do mięsa. Dusić ok. 10 min.

Składniki

  • 1/2kg mięsa mielonego, czerstwa bułka,
  • 3 cebule,
  • jajko,
  • 1/2 szkl. śmietany,
  • olej,
  • 2 czerwone papryki,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 2 łyżeczki ostrej papryki,
  • natka pietruszki,
  • sól, pieprz.

Podobne przepisy do Mielone po meksykańsku