Mielone z buraczkami

Reklama

Opis przygotowania

Buraczki(2szt)zetrzeć na tarce jarzynowej,cebulę drobno posiekać,a czosnek przecisnąć przez praskę dodać to do mięsa mielonego razem z jajkiem,namoczoną wcześniej i odciśniętą bułką oraz majerankiem,pieprzem i jarzynką (ewentualnie można dosolić),wyrobić gładką mięsną masę .
Z mięsa uformować małe kotlety,każdego obtoczyć w bułce tartej i usmażyć w dość głębokim oleju.

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego 20 dag buraków czerwonych
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 bułka kajzerka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka jarzynki
  • pieprz
  • bułka tarta
  • do smażenia olej

Podobne przepisy do Mielone z buraczkami