Mięsna Party Zupa

Reklama

Opis przygotowania

► Mięso mielone podsmażyć doprawić solą, pieprzem, po chwili dodać, cebulę, czosnek, przecier pomidorowy i dalej smażyć. Następnie dorzucić paprykę, pieczarki i tak długo smażać do momentu gdy cebula wraz z papryką i pieczarkami będą miękkie.

► Do całośći dodać, sos meksykański, pokrojone pomidory, przetarte pomidory, ser topiony, wlać rozpuszczone kostki rosołu warzywnego, tyle aby całość nabrała pożądaną gęstość i zupa nie była zbyt gęsta albo rzadka ( jak kto lubi ) i zagotować.

► Pod koniec gotowania do zupy dodać czerwoną fasolkę, śmietanę, doprawić przyprawą do pizzy, sosem sojowym, sosem tabasko, wymieszać i odstawić by smaki się połączyły.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego (mieszanego)2 butelki sosu meksykańskiego ( 2 x 300 ml )
  • 1 puszka pomidorów ( krojonych / 400 g. )
  • 1 puszka pomidorów ( przetartych / 400 g. )
  • 2 puszki czerwonej fasolki ( 2 x 400 g. )
  • 400 g pieczarek ( pokroić )
  • 200 ml śmietany ( 30% tłuszczu )
  • 1 serek topiony śmietankowy ( 150 g. )
  • 1 duża cebula ( pokroić w kostkę
  • 4 ząbki czosnku ( posiekać )
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 3 duże papryki ( pokroić w kostkę )
  • 2 kostki ( rosołu warzywnego )
  • przyprawa do pizzy
  • sos tabasko
  • sos sojowy
  • przyprawy: sól / pieprz

Podobne przepisy do Mięsna Party Zupa