Mięso w stylu chińskim

Reklama

Opis przygotowania

Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek, podsmażyć mięso pokrojone w kawałki. Dodać cebulę obraną i pokrojoną w paski. Papryki umyć, wyczyścić z pestek pokroić i dodać do całości. Podsmażyć. Dodać przyprawy, wymieszać i zalać kostką rosołową rozpuszczoną w szklance cieplej wody(250ml), dodać sos sojowy. Dodajemy suszone grzyby, wymieszać i przykryć. Dusimy ok 40 min.

Składniki

  • 6 filetów mięsa wieprzowego (od szynki)1/2 papryki czerwonej i zielonej (strąki średnie)
  • 1 cebula średnia
  • 2 papryczki suszone cayenne (malutkie)
  • suszone grzyby(ilość zależy od gustu)
  • 1 łyżeczka przyprawy - ginger power
  • 1 łyżeczka przyprawy - oriental beef spices
  • vegeta
  • 1/2 kostki rosołowe
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • oliwa z oliwek

Podobne przepisy do Mięso w stylu chińskim