Milky Way

Reklama

Opis przygotowania

1. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Dodać mąki z proszkiem i kakao. Piec 40 min w temp. 170st. Ostudzić, przekroić.

2. Zwykłe mleko i cukry zagotować, przestudzić. Margarynę utrzeć na przemian ze zwykłym mlekiem i tym w proszku. Masą przełożyć ciasto.

3. Czekoladę rozpuścić z mlekiem i polać wierzch ciasta. Schłodzić.

Składniki

  • BISZKOPT: 6 jaj,
  • 6 łyżek mąki tortowej,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • szkl. cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2-3 łyżki kakao.
  • MASA MLECZNA:
  • 1/2 szkl. mleka,
  • 3/4 szkl. cukru,
  • 2 op. cukru waniliowego,
  • kost. margaryny,
  • 2 szkl. pełnego mleka w proszku.
  • POLEWA:
  • 15 dag czekolady mlecznej,
  • ok. 6 łyżek mleka.

Podobne przepisy do Milky Way