Adam

Reklama

Opis przygotowania

Żelatynę rozpuścić w szklance wody i dodać do niej szkl. gotowanego mleka. Drugą szkl. mleka zagotować, dodać rozrobiony budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Do masy dodać ostudzony budyń i wlać zimną żelatynę. Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać kakao. Wylać ciemną masę a potem jasną. wstawić na 1/2 godz. do lodówki. Jedną galaretkę rozpuścić w 1 sykl. gorącej wody i ostudzić. Białka ubić i wymieszać z galaretką. W pianę nawrzucać owoce. Wylać na jasną masę. Wierzch polać dowolną ilością galaretki.

Składniki

  • szkl. cukru, kost. margaryny,
  • 5 jaj,
  • 2 łyżki kakao,
  • cukier waniliowy,
  • 4 łyżki żelatyny,
  • 2 szkl. mleka,
  • 1 budyń,
  • 3 galaretki,
  • owoce.

Podobne przepisy do Adam