Biszkopt:
Białka ubić na sztywno następnie dodać cukier i nadal ubijając dodawać kolejno po jednym żółtku,mąkę i proszek do pieczenia.
Gotowe ciasto wylać na dużą blaszkę i upiec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor.
Ser zmielić dwu krotnie. Utrzeć go z cukrem i podzielić na dwie części. 2 galaretki czerwone rozpuścić w 500 ml wrzącej wody.
Przygotować 4 szerokie szklanki i wyłożyć je folią spożywczą (powinna wystawać ze szklanek).
Z upieczonego i ostudzonego biszkoptu wyciąć 8 krążków i po jednym ułożyć w każdej szklance z folią.
Lekko tężejącą galaretkę czerwoną wlać do 1 części masy serowej i dokładnie wymieszać. Wlać do szklanek z "biszkoptami". Na masie rozłożyć kawałki bananów. Rozpuścić galaretkę pomarańczową i zimną wlać do 2 części masy serowej, dokładnie wymieszać. 1/2 część masy wylać na banany na masę rozsypać jagody i zalać 2 częścią masy pomarańczowej. Wierzch każdej szklanki przykryć drugim okręgiem biszkoptowym. Całość wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Przed podaniem deser wyjąć delikatnie ze szklanek, z ciągnąć folię a wierzch udekorować bitą śmietaną.