Filety opłukać (zamrożone też, ale nie trzeba całkiem rozmrażać), zalać mlekiem i odstawić do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Grzyby oczyścić dokładnie, pokroić w plasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę. Pora przekroić wzdłuż na pół, wypłukać, pokroić w cienkie półplasterki. Następnie rybę wyjąć z mleka, osączyć dokładnie na ręcznikach papierowych i skropić sokiem cytrynowym, oprószyć solą, tymiankiem i opanierować w mące. Kłaść na patelnię z bardzo rozgrzanym olejem i smażyć na silnym ogniu do zrumienienia z obu stron. Po usmażeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć przez 3-5 min. grzyby. Kiedy nieco zmiękną dodać pora, doprawić solą i pieprzem, wyłożyć na rybę. Serek wymieszać z posiekaną papryką i połową koperku, doprawić nieco solą i pieprzem i wyłożyć/wylać na wierzch potrawy, rozprowadzić delikatnie. Zapiekać 20-30 min. w temp. 180 st. C. Przed podaniem posypać resztą koperku.