Mleczna pianka na biszkopcie

Reklama

Opis przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodać żółtka i lekko wymieszać z mąką. Wylać na posmarowaną blaszkę i upiec na złoty kolor w temp. 180 stopni. Na upieczony biszkopt ułożyć owoce według uznania, jeden lub kilka gatunków. Śmietanę ubić, wlać gęstniejącą galaretkę, dokładnie wymieszać, zalać owoce. Pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia.

Składniki

  • 5 jajek15 dag. cukru
  • 15dag. mąki
  • owoce (mandarynki, truskawki borówki)
  • 1/2 l. śmietanki kremówki
  • 4 galaretki (wiśniowe lub truskawkowe rozrobić w mniejszej ilości wody)

Podobne przepisy do Mleczna pianka na biszkopcie