Mięso opłukać, osuszyć. Cebulę pokroić w kostkę.
Brokuł opłukać, podzielić na różyczki. Obgotować je w lekko osolonej i posłodzonej wodzie ok.3 minuty.
Zagotować wodę, zalać nią makaron Chow Mein, wymieszać. Odstawić pod przykryciem na 5 minut.
We wrzącej wodzie rozrobić także kostkę grzybową bulionową (1 kostkę w 0,25 l wody).
W tym czasie na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka ze wszystkich stron. Dołożyć cebulę, zeszklić. Wlać sos sojowy i chwilę razem smażyć.
Odcedzony makaron przelać zimną wodą i osączyć.
Na drugiej patelni rozgrzać olej i wrzucić mrożone warzywa do potraw chińskich. Smażyć pod przykryciem ok. 10 minut. Po tym czasie wlać bulion grzybowy i oprószyć imbirem. Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw. Wrzucić do nich kurczaka z cebulą i razem wymieszać.
Na talerzach rozłożyć makaron i brokuły,na wierzch nałożyć warzywa z mięsem, wraz z sosem który się wytworzył.
Jeśli jakimś cudem zostanie nam coś z obiadu, możemy odsmażyć makaron wraz z mięsem i warzywami i jest to naprawdę bardzo smaczne.