Moja zupa wiosenna

Reklama

Opis przygotowania

Skrzydełka umyć i zagotować. Odszumować i włożyć starkowane na tarce jarzynowej: marchewkę, pietruszkę, selera (liście zachować) i kalarepkę. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Pora, kapustę, cebulkę ze szczypiorem posiekąć. Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystkie jarzyny włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu. Drobniutko pokroić koperek, natkę i najmłodsze listki z selera. Dodać do zupy. Zabielić. SMACZNEGO!

Składniki

  • pęczek młodej marchewki1 pietruszka korzeniowa
  • 1 młody seler z natką
  • malutki kalafior lub kawałek większego
  • 3 duże ziemniaki
  • 1 cebulka ze szczypiorkiem
  • natka pietruszki
  • koperek
  • 1 młody por
  • 1 mały pomidor
  • 1 mała kalarepka
  • 3 skrzydełka z kurczaka
  • śmietana 18%

Podobne przepisy do Moja zupa wiosenna