Muszle zapiekane z PESTO

Reklama

Opis przygotowania

Gotowane mięso, podsmażoną cebulę i namoczoną, odciśniętą bułkę zemleć w maszynce. Dodać jajko, przyprawy sos sojowy, wymieszać. Muszle ugotować al dente. Nadziać farszem mięsnym do połowy a na wierzch położyć po łyżeczce Pesto. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zapiec w piekarniku 20 minut. Podawać jako ciepłą zakąskę.

Składniki

  • Makaron muszle
  • Mięso drobiowe gotowane
  • 1 cebula
  • kawałek czerstwej bułki
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy
  • 1 jajko
  • sos PESTO:
  • Bazylia 1 pęczek (lub doniczka)
  • 10 dag startego parmezanu
  • 2 – 3 ząbki czosnku
  • parę orzechów włoskich
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Podobne przepisy do Muszle zapiekane z PESTO