Spaghetti z pomidorami z puszki

Reklama

Opis przygotowania

Rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić lekko zmiażdżone, obrane i pokrojone w plasterki ząbki czosnku oraz suszone pomidory pokrojone w paseczki, chwilkę podsmażyć. Dodać pomidory wcześniej rozdrobnione wraz z sosem. Doprawić solą, pieprzem, cukrem (jeśli pomidory są kwaskowate) i drobno pokrojoną chili. Gotować na niewielkim ogniu przez około dwadzieścia minut. W tym czasie ugotować makaron al’dente. Gorący, odcedzony makaron nałożyć na talerze, polać sosem, posypać parmezanem i suszoną lub świeżą bazylią.

Składniki

  • 400 g spaghetti puszka pomidorów
  • oliwa z oliwek
  • 2-3 ząbki czosnku
  • kilka suszonych pomidorków w oliwie
  • sól, pieprz
  • cukier
  • papryczka chili
  • ok. 50 g startego parmezanu
  • bazylia

Podobne przepisy do Spaghetti z pomidorami z puszki